Foto Marta Davidsson

Skärgården

Välkommen till vår vackra skärgård!

Hamnskär

Hamnskär

Välkommen till en av våra vackraste små öar, bara några minuter med båt från hamnen. Här finns en brygga som du kan lägga till vid om du har såväl stor som liten båt. Det finns en gammal lotsstuga längst upp på ön som går att hyra för övernattning, uthyrningen administreras av sommarcaféet i småbåtshamnen. Packa en picknickkorg och grilla över öppen eld i Hamnskärs eldstad, eller ta en tur till utsidan av ön. Där finns fantastiskt vackra stenhällor och Furuögrunds egna ”grottor”.

HalsönHalsön Furuögrund

På Halsön finns en stor brygga som passar alla båttyper, inklusive segelbåt. Men under vackra sommardagar kan du behöva vara tidigt ute. Bryggan kan snabbt bli full av gäster.

Här finns en liten badstrand, en klubbstuga underhållen av Byske Båtklubb, toaletter, stenhällar perfekta för att fika i solen, vedeldad bastu, och grillplatser och bänkar som du kan använda helt gratis.

Halsön är det perfekta resmålet i vår skärgård för dig som vill göra en dagstur och ha mycket att göra för hela familjen, alla bekvämligheter inkluderade.

Sandviken

På södra sidan av Romelsön finns en väl dold men mycket vacker sandstrand som man kan ta sig till med båt. Klicka här för att se var stranden finns (Google maps).

Badstranden

Till badstranden kan du köra båt eller bil. Läs mer om vår stora badstrand här.

Byske Havsbad

Från Furuögrunds skärgård går det också att ta sig med båt till Byske Havsbad. Du kan läsa mycket mer om det här.